Сім громад Черкащини до кінця року отримають інвестиційні паспорти

28 серпня відбулася координаційна зустріч робочої групи проєкту «Підтримка взаємодії об’єднаних територіальних громад з бізнесом», у якій взяли участь експерти проєкту, представники Департаменту регіонального розвитку обласної державної адміністрації, Черкаський Центр розвитку місцевого самоврядування,Cherkasy Regional Development Agency. У рамках зазначеного проєкту фахівці провідної консалтингової компанії Civitta, спільно з аналітичним центром «Ейдос» допоможуть об’єднаним територіальним громадам Черкащини створити інвестиційні паспорти.

За словами старшого аналітика компанії Civitta Сергія Корнилюка, до участі у конкурсі було подано загалом 42 заявки. Проте, завдяки зусиллям директора Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування Сергій Слинько та радника з питань регіонального розвитку Центру розвитку місцевого самоврядування Григорий Перерва черкаські громади підготували та подали на відкритий конкурс найбільшу кількість заявок і вони були найбільш якісними. Так, із 20 громад України, обраних для створення інвестиційних паспортів, 7 – з Черкаської області.

До кінці року інвестиційні паспорти матимуть Балаклеївська, Березняківська, Бобрицька, Ладиженська, Лип’янська, Медведівська та Михайлівська громади.

Кожна з них отримає повний аудит свого інвестиційного потенціалу, в т.ч. потенційно цікаві для інвесторів інноваційні проекти у вигляді детальних бізнес-планів.

У ході зустрічі було зазначено, що реалізація такого проекту була б перспективною також у плані обміну напрацюваннями, досвідом та успішними практиками між громадами, що стимулювало б до підвищення інвестиційних можливостей інших громад Черкащини